Friday, April 8, 2011

Mariah Carey acts a "dowdy" social worker! .....Grrrrrr....!

There are few TV programs and series that show social workers at all! What is not so rare is way on which social workers are presented. I'm tired of showing social workers as dirty, petty and not attractive. Of course, in all films, soc. workers are badly dressed, ugly with the least possibility to be beautiful, cared, some of the best-dressed people you know. If they are not pretty as Mariah Carey in the movie, then they are certainly stubborn, old women covered with a million paper.
An example of this is surprisingly great transformation of beautiful singer and actress to so invisible social worker. So sorry! :P
 Notorious for her dedication to glamour, she has refused to travel without an army of beauticians and agreed to act in Precious. So it is somewhat unusual to see Mariah Carey, one of the world's most glamorous woman with a reputation as a diva, looking more dowdy than diva-like in shots from her gritty new movie" Precious", in which she plays a social worker. 
The film, originally called Push, is based on the novel Push by American author Sapphire and is set in New York in 1987. It tells the story of overweight, illiterate New York teen Claireece 'Precious' Jones (Gabby Sidibe) who falls pregnant with her second child aged 16. 
 "Carey, 40, who had to put weight on for the role, looks almost unrecognisable, sporting an unflattering blouse and jacket with scruffy brown hair".


Many social workers were criticizing Carey's appearance in the movie, because of the usual way of their presentation. 
 Let's drop prejudices and stereotypes of social workers. Here's how they look like!:)))
I love YOU girls! (Pictures of many other pretty colleagues were not available)
  

Milana Počuča 
Slađana Đorđević
Svetlana Miletić
moja malenkost, Jovana Jelenić
.
Koleginice i "par" kolega :))

Maraja Keri u ulozi "zapuštene" socijalne radnice! ....Grrrrrrrr...!


Socijalni radnici se, uopšte, malo prikazuju u TV programima i serijama što se ne može reći za način na koji su predstavljeni. Dosta je više prikazivanja socijalnih radnika kao zapuštene, neuredne i neatraktivne osobe! Naravno, u svim filmovima su predstavljene kao ružne, bez ukusa i stila za oblačenje i sa najmanje mogućnosti da budu lepe, negovane ili najbolje stilizovane osobe koje poznajete. Ako nisu lepe kao Maraja Keri u filmu, onda su sigurno zadrte starice zatrpane sa milion papira.  
Kao primer navodimo iznenađujuće veliku transformaciju prelepe pevačice i glumice u neprimetnu socijalnu radnicu. Poznata po glamuroznom životu, odbila je pratnju armije kozmetičara i prihvatila ulogu u filmu "Dragoceno". Ono što je neobično je to da, Maraju Keri, jednu od najglamuroznijih žena na svetu, sa reputacijom dive, vidimo više kao zapuštenu nego kao divu, na snimcima iz njenog novog filma, u kome glumi socijalnu radnicu.
Originalni naziv filma je Napad, zasnovan na romanu Napad, američkog autora Safir i radnja se odvija u Njujorku, 1987. godine. U filmu se govori o  nepismenoj tinejdžerki sa poremećajem u ishrani, Claireece 'Precious' Jones, u filmu Gabby Sidibe, koja je sa 16 godina ostala trudna sa drugim detetom. 
 "Četrdesetogodišnja Keri, koja je za ovu ulogu morala da se ugoji, izgleda tako da ju je veoma teško prepoznati, noseći jednostavnu bluzu i jaknu, ofarbana u braon, sa nesređenom frizurom".
Mnogi socijalni radnici su kritikovali njeno pojavljivanje u filmu, zbog već ustaljenog načina na koji se predstavljaju socijalni radnici. 
Hajde da razbijemo predrasude i stereotipe u vezi sa socijalnim radnicima!
Evo kako one izgledaju! Devojke - volim vas!(Slike mnogih drugih prelepih koleginica nisu mi bile dostupne) 
                                              
                                                                                                                   J.J.  




4 comments: